Nieuwe lijst ecocheque producten

persoon die zonnepanelen installeert
24 feb

Een ecocheque is een betaalmiddel, geïnspireerd op de maaltijdcheque, waarmee u ecologische producten en diensten aankoopt. Onder bepaalde voorwaarden beschouwt de overheid deze cheques niet als loon en zijn ze vrijgesteld van belastingen.

Nieuwe lijst ecocheque producten

Recent is een nieuwe lijst verschenen met een oplijsting van de zaken die u met ecocheques kunt betalen. Deze lijst gaat van kracht op 1 maart. Hieronder vind u de verschillende categorieën met de bijhorende producten waarvoor u ecocheques kunt gebruiken.

Energiebesparing

Aankoop, plaatsing, herstelling en onderhoud van apparaten die consumenten bewust maken van hun energieverbruik en apparaten die energie registreren en meten.

Hernieuwbare energie

Aankoop, plaatsing, herstelling en onderhoud van elektrische apparaten die uitsluitend werken op zonne-energie of op handmatig geproduceerde energie.

Waterbesparing en-beheer

Aankoop en plaatsing van spaardouchekoppen en de aankoop, plaatsing, herstelling en onderhoud van recuperatietanks voor regenwater.

Bevordering duurzame mobiliteit

Aankoop, plaatsing, herstelling en onderhoud van roetfilters in dieselwagens en de aankoop, plaatsing, herstelling en onderhoud van lpg-installaties in personenwagens.

Afvalbeheer

Aankoop van oplaadbare, draagbare NiMH-batterijen en van oplaadtoestellen voor dergelijke batterijen en de aankoop van compostbakken

Bevordering van ecodesign

Aankoop, plaatsing, herstelling en onderhoud van producten en diensten met Europees ecolabel

Bevordering van de aandacht voor de natuur

Aankoop van bomen e.d.

Nu ook aandacht voor onderhoud en herstelling

Vroeger legde de overheid de nadruk vooral op aankoop en plaatsing. Ze heeft de lijst nu uitgebreid met het onderhoud en de herstelling van verschillende zaken.

Tags: