Bestickering op uw auto: voortaan 100% aftrekbaar?

auto bestickering
21 jun

Rijdt u rond met het logo van uw onderneming op uw auto? Of heeft u alle wagens van uw werknemers laten bestickeren? Tot voor kort was de BTW op de aanbreng van bestickering op personenwagens maar voor maximum 50% aftrekbaar.

Bestickering is een publicitaire kost

De fiscus heeft recent haar standpunt gewijzigd. Ze beschouwt het bestickeren van een wagen met uw logo en firmanaam of een andere reclametekst als een publicitaire kost. En een publicitaire kost komt in principe voor volledige BTW-aftrek in aanmerking.

Andere kosten nu ook volledig aftrekbaar?

Betekent dit nu dat andere kosten ook volledig aftrekbaar zijn? Denk maar aan kosten als brandstof, herstellingen, onderhoud, … Spijtig genoeg niet. Bij deze kosten moet u de BTW-aftrek beperken in functie van het beroepsgebruik. U kunt ze met andere woorden nog altijd maar voor maximum 50% aftrekken.

BTW-aftrek herzien

Heeft u uw wagen al een tijdje geleden laten bestickeren? U heeft ongetwijfeld de wetgeving correct gevolgd en de belettering op uw voertuig maar voor 50% afgetrokken. Als er nog geen sprake is van verjaring, kunt u deze BTW-aftrek in uw voordeel herzien.

Nog vragen rond deze BTW-aftrekbaarheid? Stuur ons een mail of bel 03 380 17 80!