Nieuws

Nieuwe bedragen voor uw onkostenvergoedingen buitenlandse dienstreizen

26 dec

Kleine kosten

U of uw werknemer reist wel eens naar het buitenland? Dan maakt u daar kleine kosten. Denkt u maar aan uw taxirit, lokale telefoongesprekken, parkingticket, uw lunch en een koffie tussendoor. Deze kleine kosten geven u recht op een forfaitaire dagvergoeding. U hoeft voor deze kosten geen bewijzen voor te leggen aan de fiscus. De fiscus beschouwt deze onkostenvergoeding als een kost eigen aan de werkgever. U betaalt er dan ook geen belasting over.

Lees meer

Fiscaal gunstig IPT: veranderingen op komst

13 dec

Misschien bouwt u wel aan uw zelfstandigenpensioen met IPT ? IPT of individuele pensioentoezegging kunt u vergelijken met een groepsverzekering die een werknemer krijgt. Een IPT daarentegen is volledig individueel en sluit u af als bedrijfsleider van een vennootschap.

Lees meer
Tags: 

Accova Accountants & Belastingconsulenten treedt toe tot de BOFIDI Groep

01 sep

BOFIDI en ACCOVA hebben een akkoord gesloten over de toetreding van Accova tot de BOFIDI Groep.

Accova, uw vaste waarde in boekhouding, accountancy en fiscaliteit, werd in 1988 opgericht door Rik Vanhaeren. Het kantoor is gevestigd in Zoersel en heeft een uitgebreid cliënteel van ondernemers en vrije beroepers. Onze 17 goed opgeleide medewerkers staan dagdagelijks garant voor solide kwaliteit en een menselijke, directe aanpak.

Lees meer

Snelle elektrische fiets nu ook 120% fiscaal aftrekbaar

19 mei

Tot recent was enkel de gewone elektrische fiets voor 120% fiscaal aftrekbaar. De snelste elektrische fiets, de zogenaamde speed e-bike, viel uit de boot. Deze fiets was  fiscaal niet aftrekbaar en uw werknemer kon er ook geen belastingvrije fietsvergoeding voor krijgen.

Lees meer

Verschuldigde rente over een debet rekening-courant

20 apr

Op de rekening-courant of kortweg RC van uw vennootschap boekt u de bedragen die u zelf van uw vennootschap nog tegoed heeft en de schulden die u zelf nog heeft ten opzichte van uw vennootschap. Staat u in schuld tegenover uw vennootschap, dan staat u rekening-courant in debet. Is de situatie omgekeerd en heeft uw vennootschap schulden aan u, dan spreken we van een RC in creditstand. Een debet-RC heeft een aantal fiscale gevolgen.

Debet-RC in bepaalde gevallen

U heeft een debet-RC in volgende situaties:

Lees meer
Tags: